Perziana 
Ontdek de Historie met de Deskundigheid die het Verdient

Reisbeschrijving vier seizoenen Perzië

 

Let op! Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken. Uw reisbescheiden ontvangt u circa 7 dagen voor vertrek.

 
Dag 1: Amsterdam – Teheran

We gaan van start met onze reis bij de bij de incheckbalie van Iran Air of KLM op Schiphol. Wij zorgen voor premium plaatsen aan boord. Na de VIP-ontvangst op het vliegveld van Teheran vertrekken wij per bus naar het hotel waar wij twee overnachtingen voor u hebben gereserveerd. 
Dag 2: Tehran

We beginnen de dag met een bezoek aan het Golestan paleis. Daar ontdekken we het Teheran van 300 jaar geleden tijdens de Qajar dynastie. We vervolgen onze reis door een bezoek te brengen aan het Nationale Juwelenmuseum en aan de Centrale Bank van Iran. In de middag maken we kennis met Teheran van 150-200 jaar geleden. De laatste koning (Sjah) van Iran heeft daar vele jaren gewoond. Na de revolutie is het kasteel als museum in gebruik.   
Dag 3: Tehran – Ramsar

Na het ontbijt vertrekken wij naar het Museum van Oudheid en het Tapijtmuseum, waar we de ambachtelijk vervaardigde tapijten uit de negentiende en twintigste eeuw kunnen bewonderen. Na ons bezoek vertrekken we naar Ramsar. Door de bergen van Alborz rijden we langs de Kaspische Zee. We komen eind van de middag bij Ramsar aan. 
Dag 4: Ramsar  Masouleh – Zanjan

In de ochtend rijden we langs de vele theeplantages in dit gebied. De Lahijan plant is de beste theesoort van het Midden-Oosten. In de middag brengen we een bezoek aan Soltaniyeh. Na de aanval van de Mongolen en het veroveren van Iran is de naam van de hoofdstad gewijzigd in Tabriz;  deze stad werd gebouwd om te dienen als zomerverblijf. De koning van Mongolië is daar begraven. We overnachten in een hotel in Zanjan.  
Dag 5: Zanjan – Hamadan

’s Morgens vertrekken we uit Zanjan richting Hamadan. Hamadan is één van de oudste steden ter wereld. De stad is het centrum van de cultuur en geschiedenis van Iran. Voordat we de stad binnen rijden, brengen we een bezoek aan Ganjnameh. Ganjnameh is gesitueerd op de Alvandberg en bestaat uit een oude inscriptie. De inscriptie is 521 voor Chr. op de berg geschreven in de oude Perzische tekens en toont de geboden van de koning van Iran. De geboden kunnen met de hulp van God “Ahura Mazda” worden nageleefd. In de middag brengen we een bezoek aan de oudste grot ter wereld: Ali Saadr. 
Dag 6: Hamadan – Kermanshah

De stad Hamadan staat op de 7e dag centraal. We brengen een bezoek naar de begraafplaats van Avesina, de ontwikkelaar van alcohol en van Esther Mard Khaei. Esther was de koningin van de Joden in het Peruim tijdperk. Samen met haar regering heeft zij de Joden gered door te voorkomen dat er  gruwelijke moorden werden gepleegd. In de middag rijden we naar Kermanshah. Onderweg brengen we een bezoek aan de Anahita tempel (400 jaar v.Chr.), de Iraanse godin van water. We zullen in Kermanshah overnachten. 
Dag 7: Kermanshah – Ahwaz

Wij verlaten Kermanshah en we rijden naar Ahwaz. Onderweg naar Ahwaz brengen we een bezoek aan Choghazanbil. De ruïnes zijn van de heilige stad van het koninkrijk Elam. De stad is 1250 jaar voor Chr. gebouwd en ontdekt tussen de 1275 – 1240 voor Chr. In de middag gaan we de stad verkennen en eten we bij een leuk lokaal restaurant. 
Dag 8: Ahwaz – Shiraz

We vertrekken in de ochtend met onze bus van Ahwaz richting Shiraz. Onderweg passeren wij de stad Bishapour. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer deze stad gebouwd is. In 266 voor Chr.  heeft koning Shapour de stad ontdekt en hij heeft daar meer dan 30 jaar gewoond. De stad komt uit de periode van de Sasanian dynastie. De aankomende 2 nachten verblijven wij in een mooi 5 sterren hotel in Shiraz. Dag 9: Shiraz

Shiraz staat centraal op onze negende dag. In de ochtend brengen we een bezoek aan de bekende steden Persepolis en Naghshe Rostam. Vandaag is het hoogtepunt van onze reis. Persepolis is Grieks voor “de stad voor Perzen”. Het gebouw is door Darius I gemaakt en was bestemd als een stad voor de koning.. Vier Achaemenidische sjahs zijn  in Naqsh-e Rustam begraven. Hun graftombes zijn ingehouwen in de rotswand en hebben de vorm van een kruis. De graven zijn in de loop van de eeuwen door plunderaars leeggehaald. Daarnaast zijn hier zes grote bas-reliëfs te vinden met de beeltenis van de koningen van de Sassanieden. Daarna brengen we een bezoek aan een aantal moskeeën en mooie oude gebouwen. In de middag bezoeken we Hafezieh. Eén van de bekendste poëten in Iran uit de 13 de eeuw ligt hier begraven. Tenslotte brengen wij deze dag een bezoek aan de lokale Bazaar, waar u ogen tekort zult komen!     Dag 10: Shiraz – Yazd

In de ochtend verlaten we Shiraz en gaan we op weg naar Yazd. Voordat we de stad verlaten brengen we een bezoek aan Pasargad, waar Cyrus de Grote ligt begraven. Cyrus de Grote is de stichter van Perzië 559 jaar v.Chr. Hierna zullen we naar ons hotel gaan in Yazd waar we 1 nacht zullen verblijven. Yazd is de stad van de Zorosterians. Hier is het eerste geloof ter wereld Zorosterian tot stand gekomen. Zij geloven in de goedheid van de mens en zij hebben drie belangrijke motto's: Goede woorden, goede daden en goede gedachten. Daarnaast geloven ze in de kracht van het Vuur. We gaan de oudste Vuurtempel ter wereld bekijken, waar het Vuur voor de goedheid van de mens brandt.   
Dag 11: Yazd – Isfahan

Vandaag staat een stadstour in Yazd centraal. Yazd is de op twee na oudste stad in de hele wereld. We brengen een bezoek aan de zeer indrukwekkende Amir Chakhmagh moskee. In de middag gaan we naar de Silent toren en genieten we van de oudheid die overal om je heen is en van een adembenemend uitzicht op de berg. Vervolgens rijden we naar Isfahan, de mooiste stad van Iran. In het Iraans wordt Isfahan omschreven als ‘de helft van de wereld’ .  
Dag 12: Isfahan

We beginnen de dag met een tocht naar Isfahan. De stad straalt één en al cultuur en geschiedenis uit. In de ochtend gaan we naar de Vrijdagmoskee. De architectuur van de moskee is een zeer goed voorbeeld van Iraanse en Islamitische architectuur. Het hoogtepunt van de dag is het bezoek aan het Naghshe Jahan plein. Aan dit plein bevinden zich diverse monumentale gebouwen. Het hele plein is omringd door een dubbele galerij met winkels. Isfahan staat bekend om het unieke handwerk en in de middag is er de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de Bazaar om van dichtbij te bekijken hoe dit handwerk wordt vervaardigd.  
Dag 13: Isfahan

In de ochtend gaan we een stadstour in de stad maken en voor de lunchtijd brengen wij een bezoek aan  de Vank kerk. Deze kerk is in jaren 1600 in de Arminiaanse wijk gebouwd. Na de lunch maken we verschillende tussenstops om mooie historische plaatsen te bewonderen.  In de avond gaan we een traditionele en zeer indrukwekkende Iraanse sport bekijken. 
Dag 14: Isfahan – Kashan – Qom

In de ochtend rijden we richting Kashan op weg naar de Finn tuinen. Vele historische gebeurtenissen vonden in deze tuin plaats. In de middag gaan we naar Sialk Hill. Het gebied is in de prehistorische tijd gebouwd om bescherming voor de mens te creëren. Volgens de Franse onderzoekers is het gebouw ongeveer 5000 – 6000 jaar oud. We rijden terug naar Teheran. Na een heerlijk afscheidsdiner worden we naar het hotel gebracht.     
Day 15: Qom – Tehran – Amsterdam

Vroeg in de ochtend wordt u naar het vliegveld van Teheran gebracht. We nemen afscheid van het prachtige land Iran en vliegen met Iran Air of KLM  naar Amsterdam-Schiphol.